Kaj moram spremeniti v svoji prehrani, da bo moja koža še bolj zdrava?

Če se tudi vi sprašujete, kako bi lahko izboljšali videz svoje kože brez dragih krem in tretmajev? Odgovor se lahko skriva v vaši prehrani. V tem članku bomo raziskali, kako lahko pravilna prehrana vpliva na zdravje kože od znotraj. Poleg zdravja ima taka koža prinaša manj težav, kot so recimo akne.

 

  1. Jejte hrano, ki bo vlažila vašo kožo od znotraj navzven in vsebuje veliko maščob omega-3. Omega-3 maščobne kisline, antioksidanti ter vitamini A, C in E igrajo neprecenljivo vlogo pri ohranjanju zdrave kože. Raziskave kažejo, da lahko uživanje rib, oreščkov in sadja bogatega z antioksidanti pomaga ohranjati mladosten videz kože.
  2. Jejte manj. Poskusite zmanjšati dnevno porabo za 30 odstotkov, a nikoli ne preskočite obroka. Vsak dan jejte beljakovine.
  3. Voda, voda in še enkrat voda. Ne pozabite na pomembnost hidracije telesa. Zadostna količina vode je ključna za elastičnost kože. Poleg tega redno pitje vode ne samo ohranja kožo hidrirano, temveč tudi pomaga odplaviti strupe iz telesa. Posledično se to pozitivno odraža na vašem tenu.
  4. Poskrbite, da spite dovolj, vsaj 7 do 8 ur na noč.
  5. Telovadite vsaj 15 minut na dan, tako da se spotite.
  6. Skrbite za redno in celovito nego. Preberite, kaj vsebujejo vaši negovalni izdelki.
  7. Na soncu nosite pokrivalo in se namažite z zaščitnim faktorjem. Tudi v zimskem času uporabljajte izdelke z zaščitnim faktorjem.
  8. Sprostite se! Ljudje, ki so pod stresom, imajo zelo nezdravo kožo.

Ohranjanje zdravega videza kože ni le stvar kozmetičnih izdelkov. Na dolgi rok se zdravje kože začne znotraj. Spremembe v prehrani posledično prinesejo opazne rezultate tudi v stanju kože. Za več nasvetov in informacij o zdravju kože spremljajte naš blog!

Sedaj pa takoj k lepotnemu spancu. 🙂