Kaj je res pravo zlato v kozmetiki?

Zlata mrzlica je zajela tudi področje kozmetike. Nekoč so bile zlate maske privilegij najbogatejših, danes pa učinki zlata niso namenjeni zgolj njim. Zlato je postalo sestavni del prestižnih tretmajev in izdelkov, ki obljubljajo večno mladost. Je zlato zares zakladnica, ki vsebuje koristne učinkovine za celoten organizem?

Zlato je že tisočletja najbolj znana, cenjena in iskana kovina. V malodane vseh civilizacijah so zlatu pripisovali posebne lastnosti. Uporabljati so ga začeli egipčanski in kitajski zdravniki. Pripravljali so preparate z zlatim prahom, da bi ustavili staranje. Tudi aleksandrijski alkimisti so s podobnimi postopki pridobivali tekoče zlato in faraoni so ga redno uživali. Verjeli so, da jim bo zagotovilo mladost, zdravje in srečo. V alternativni in tradicionalni kitajski medicini se zlato uporablja že tisočletja.

Aktiviralo naj bi »či«, življenjsko energijo telesa, zlati delci pa naj bi ugodno delovali na organizem.

Zlato zaradi svojih stabilnih lastnosti le redko povzroča alergijske reakcije, obenem pa tudi preprečuje širjenje bakterij. Poleg tega je njegova uporaba koristna za vse starostne skupine in kože v vseh stanjih. Uporablja se za preventivno zdravljenje ter za ohranitev zdrave kože in mladostnega videza.

Najpogosteje ga najdemo v tretmajih in izdelkih proti staranju. Zlato krepi vitalnost kožnih celic in spodbuja boljšo absorpcijo kože ter tudi nastajanje kolagena in elastina v njej. Posledično preprečuje, da bi se koža povešala. Zlato prodre v globlje plasti kože, bazalna membrana se obnovi. Zavira tudi nastanek starostnih peg in blaži posledice škode, ki jo je naredilo sonce.

Med najbolj zaželene tretmaje z zlatom sodijo zlate obloge in druge oblike nege obraza. Navadno so sestavljene iz površinskega čiščenja in masaže z olji in zlatom, koža pa je po negi prekrvavljena in nahranjena.

Zlato razkošje si lahko izbereš tudi pri nas in sicer v liniji blagovne znamke JeSuis. Vabljena!

Brez posrednikov, direktno iz proizvodnje.